5 tips bij het plaatsen van deuren

Het installeren van een deur lijkt misschien wel simpel, maar er zijn aspecten waar je op moet letten bij het plaatsen van deuren om ervoor te zorgen dat het goed werkt, veilig is en er mooi uitziet. Dit kan gaan van deuren, buiten of zelfs een garagedeur. Hier zijn wat tips om zorgvuldig te werk te gaan voor een goede installatie. 

  1. Kies de juiste deur

Bedenk eerst waarvoor je de deur nodig hebt en kies dan een deur die daarbij past. Als het bijvoorbeeld een garagedeur is, denk dan aan de grootte van de garage, het type deur en hoe goed de deur moet isoleren. 

  1. Meet goed

Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de deur nauwkeurig meet voordat je begint. Zo voorkom je het kopen van een verkeerde deur die niet past en scheelt dat veel gedoe! Meet niet alleen de opening waar de deur komt, maar ook de ruimte eromheen zodat de deur zeker weten past en goed kan werken. 

  1. Gebruik het juiste gereedschap

Gebruik stevig gereedschap dat geschikt is voor de deur en de muur waar je hem aan vastmaakt. Dit is vooral belangrijk als je bezig bent met zware deuren zoals garagedeuren of overheaddeuren. Stevig gereedschap is belangrijk voor de stabiliteit en veiligheid en dus essentieel bij het plaatsen van een deur. 

  1. Volg instructies

Al hoewel deze erg vanzelfsprekend klinkt zijn er toch veel mensen die de instructies niet lezen en het zelf proberen. Door de instructies te lezen weet je wat de bedoeling is en weet je zeker dat je de deur niet fout installeert. Hierin staat namelijk precies beschreven wat er moet gebeuren en welk gereedschap je nodig hebt. 

  1. Zorg voor ventilatie 

Bij het plaatsen van een deur moet er goed gekeken worden of er nog wel genoeg ruimte is voor ventilatie. Is dit niet het geval dat kan er vocht en schimmel ophopen wat niet wenselijk is. Vooral bij het plaatsen van afgesloten deuren is het goed om op te letten voor ventilatie. 

Met het hanteren van deze tips zorg je ervoor dat de installatie van je deur goed verloopt en dat je kunt genieten van een veilige, goed werkende en mooie toevoeging aan je interieur en huis!