De belangrijkste tips voor het vinden van de juiste tafel

Het vinden van de juiste tafel in de eetkamer is geen makkelijke klus. De tafel bepaalt namelijk echt de toon die een ruimte krijgt. Daarnaast is een eettafel vaak ook een hele investering. Tussen het eten met het gezin en het dineren met vrienden of familie, is de eetkamer een plek waar gesprekken worden gehouden en knusse momenten worden gecreëerd. Er zijn verschillende manieren om jouw keuken of eetkamer aan te passen aan jouw stijl. Een van deze manieren is het vinden van een model dat zowel mooi is als functioneel. Om te garanderen dat jij optimaal geniet van het exemplaar dat je aanschaft, hebben we in dit artikel een aantal handige tips gemaakt.

 

Meet de ruimte op waar de tafel in komt te staan

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het uitzoeken van het juiste exemplaar voor in de eetkamer. Voordat je begint met het zoeken naar allerlei stijlen en modellen, moet je eerst jouw kamer opmeten. Je wilt immers zeker zijn dat het exemplaar daadwerkelijk in de ruimte past, dat je genoeg bewegingsvrijheid houdt en dat hij er niet te klein uitziet. Nadat je de gehele ruimte hebt opgemeten, maak je een schatting voor de ideale grootte. Dit geeft je een goede richtlijn bij het zoeken van mogelijke opties. Zorg ervoor dat je de afstand van tafel tot muur opmeet. Zorg dat er een dikke meter vrij is die men kan gebruiken om een stoel aan of weg te schuiven. Ook moet je rekening houden met de hoogte van de eettafel. Voor maximaal comfort wil je minimaal 30 cm tussen het blad en de bovenkant van de stoel hebben.

 

Kies voor de juiste vorm

Tafels zijn er te vinden in allerlei vormen en maten. Zodra je een beter beeld hebt bij de afmetingen die geschikt zijn voor jouw eetkamer, is het tijd om je te verdiepen naar de mogelijke vormen. Een tafel met dezelfde vorm als de ruimte is ideaal om rust te creëren, een vierkante of een ronde is ideaal voor kleinere kamers en lange kamers hebben veel baat met een ovaal of rechthoekig model. Ben jij benieuwd hoe alle vormen eruit zien? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Home by Hauwert.

 

Wat voor materiaal wil je hebben?

Nadat de bovenste twee punten zijn besproken, is het tijd om te verdiepen in de details van de eettafel. We hebben het in dit geval over het materiaal. Het materiaal zegt een hoop over de tafel. Het materiaal verklapt of het van goede kwaliteit is, wat voor uitstraling het model geeft aan een ruimte en of het zwaar of licht is. Dit zijn allemaal belangrijke punten. Ben jij op zoek naar meer warmte in jouw eetkamer? Overweeg dan om een houten model in huis te halen. Hout geeft dynamiek en warmte, zonder dat het veel aandacht vraagt in de ruimte. Een perfecte keuze voor zowel kleine als grote ruimtes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *