De horeca koelkast voor professioneel gebruik

Natuurlijk is koeling absoluut onmisbaar in de professionele horecakeuken. Het bewaren van verse ingrediënten maar ook reeds bereide onderdelen van gerechten vraagt om een serieuze en professionele horeca koelkast. Het voordeel van een dergelijke horeca koelkast is dat deze bijzonder gemakkelijk zijn in te delen naargelang de behoefte in jouw keuken. Tevens is de koelkast vaak groot van formaat waardoor je er meer dan genoeg ingrediënten en onderdelen van gerechten in kwijt kunt. Je moet er immers een voorraad in kwijt kunnen waarmee je in ieder geval één en soms wel meerdere dagen vooruit kunt in het restaurant. Ben je van plan een nieuwe koeling voor in jouw restaurant keuken te gaan aanschaffen, lees dan eens dit artikel waarin we je vertellen waar je aan moet denken bij een dergelijke aanschaf.

Wat ligt er in jouw horeca koelkast?

Eigenlijk maakt het niet zo heel erg veel uit wat voor type restaurant, café of ander horeca-etablissement je runt. Wanneer je werkt met voedsel kun je simpelweg niet zonder een goede koeling en daarom is de horeca koelkast de logische keuze van vele professionele restauranthouders, café-eigenaren en hotelmanagers. Doorgaans is de koelkast op het vlak van temperatuur en indeling aan te passen aan jouw wensen waardoor je de optimale omstandigheden kunt creëren voor het bewaren van het voedsel dat in jouw keuken bereid wordt. Of je nu veel met groenten werkt, veel met vis, of dat je bijvoorbeeld voornamelijk onafgebroken deegproducten in je cooling wilt bewaren voor jouw patisserie bakkerij.

Vooruit werken met goede koeling

Een goede horeca koelkast van een behoorlijk formaat stelt de koks in een professionele keuken in staat efficiënter te werken. Want naast het bewaren van vers binnengekomen ingrediënten totdat zij verwerkt worden in gerechten, kan de horeca koelkast ook gebruikt worden om reeds bereide gerechten en onderdelen van gerechten te bewaren. Zo kunnen bijvoorbeeld vooraf grote hoeveelheden sauzen, ovenschotels, soepen of gemarineerde stukken vlees bereid en bewaard worden tot gebruik. Dit maakt het mogelijk dat wanneer gerechten besteld worden er a la minute nog slechts enkele handelingen verricht hoeven worden om een gerecht op tafel te krijgen. Elke kok weet immers dat een goede voorbereiding het halve werk is en een goede koelkast stelt je in staat een goede voorbereiding te voeren.

Welke horeca koelkast past in jouw keuken?

Wanneer je overgaat tot de aanschaf van een horeca koelkast zijn er drie zaken die belangrijk zijn om aandacht aan te besteden. Waar ga je de koeling neerzetten, wat is je budget en hoe groot moet de koeling zijn? Het is overigens goed om te weten dat een horeca koelkast ook beschikbaar is in de uitvoering die verwerkt is in een werkbank. Zo kunnen de koks in jouw restaurant tijdens het snijden of koken gemakkelijk in en uit de koeling om ingrediënten te pakken die zij op dat moment nodig hebben. Verder is de keuze voor een koeling voornamelijk een kwestie van formaat en prijs. En zoals we al zeiden stelt een grotere koelkast koks in staat efficiënter te werken het geen geld kan besparen en geld kan opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *