De voordelen van studeren in het buitenland op een rij

Het leren van een nieuwe taal tijdens je studie in het buitenland is niet altijd even makkelijk. Toch zitten er erg veel voordelen aan het studeren voor een langere periode in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld naar Engeland met Travelactive om een nieuwe taal te leren. In dit artikel staan al die voordelen voor jou op een rij. Ben je benieuwd? Twijfel dan niet en lees snel verder. Veel leesplezier!

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Wanneer je naar het buitenland gaat voor je studie is de kans groot dat je zelfvertrouwen een grote boost gaat krijgen. Je moet in het begin als het goed is je weg leren vinden in een nieuwe cultuur, met nieuwe mensen om je heen en en nog veel meer nieuwe dingen, maar wanneer je een beetje gesetteld bent, krijg je veel zelfvertrouwen. Alle dingen die je doet, helpen je om een zelfstandige en zelfverzekerde student te worden!

Je leert snel een nieuwe taal

Dit voordeel is erg logisch, maar wanneer je naar het buitenland gaat voor je studie, leer je erg snel en goed een nieuwe taal. Hoe langer je er blijft, hoe vloeiender je de taal gaat spreken. Door een combinatie van onderwijs en oefenen in de echte wereld (elke dag opnieuw, meerdere maanden lang) gaan je skills enorm vooruit. Ook leer je zo de taal met vertrouwen spreken. Dit is natuurlijk mega fijn!

Je toekomst wordt misschien wat duidelijker

In het buitenland leer je veel over jezelf. Wat zijn je interesses, hoe ga je om met onbekende situaties en ga zo nog maar even door! Je leert zo dus veel over jezelf. Dit kan jou helpen om een duidelijker beeld over jouw toekomst te krijgen. Misschien kom je er wel achter wat voor werk je wilt doen of in welk land je later wilt wonen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *