Heb ik genoeg aan een wilsverklaring voorbeeld?

Met een wilsverklaring voorbeeld heb je een solide basis voor je persoonlijke wilsverklaring. Genoeg is het echter niet. In een voorbeeld staat datgene wat minimaal in een verklaring moet staan en vind je vaak aanwijzingen over wat je kunt vastleggen in deze verklaring, waarin je zelf vastlegt welke medische handelingen je niet wilt ondergaan. Een verklaring is altijd persoonlijk en daarin leg je je persoonlijke wensen vast. In dit artikel gaan we dieper in op wat er in een verklaring hoort te staan en hoe je kunt zorgen dat het document geaccepteerd wordt. Zo maak je van een voorbeeld je eigen persoonlijke versie. Het opstellen van deze verklaring is aan te raden voor iedereen, ook als je nog gezond en wilsbekwaam bent. Als je het doet als het te laat is heb je er niks meer aan.

Neem het voorbeeld als basis

Een wilsverklaring voorbeeld kun je gebruiken voor het opstellen van je persoonlijke verklaring. Je kunt het alleen voor jezelf opstellen en het document is niet overdraagbaar. Bedenk voor jezelf wat je wil dat artsen doen of juist niet als jij, om wat voor reden dan ook, dat zelf niet meer kunt aangeven. Daarom is het tijdig opstellen van een verklaring ook van belang. Zodat je juist je wensen op papier hebt staan voor als je er zelf niet meer toe in staat bent om dat te doen. Je kunt niet vroeg genoeg een dergelijke verklaring opstellen. Het kan altijd van pas komen. We hopen natuurlijk dat het nooit nodig is om gebruik te maken van de verklaring, maar het leven kan soms raar lopen.

Maak het wilsverklaring voorbeeld persoonlijk

Met een wilsverklaring voorbeeld weet je zeker dat je geen belangrijke dingen vergeet op de verklaring zoals je persoonlijke gegevens en je handtekening. Je document zonder handtekening is niks waard en hier hoeven artsen niet naar te handelen. Dus dat is de eerste belangrijke tip. Daarnaast is het nodig om een datum op het document te zetten. Vaak wordt aangeraden om het document ook regelmatig te updaten zodat er altijd een recente handtekening op staat. Zo weten je behandelaars dat je nog recent hebt nagedacht over je wensen.

Bepaal je eigen wensen

In een wilsverklaring voorbeeld staan nooit je persoonlijke wensen en dat is nou juist precies waar het om gaat bij de verklaring. Denk daar dus goed over na en zet ze op papier. Probeer dat ook kort en bondig op papier te krijgen. Je bent geen roman aan het schrijven. Dus blijf bij de feiten en maak er geen moeilijk verhaal van dat niemand begrijpt. Soms kan het handig zijn om te vermelden dat een wens te maken heeft met je geloofsovertuigingen mocht dat van toepassing zijn.

Het wilsverklaring voorbeeld is slechts een voorbeeld

Een wilsverklaring voorbeeld is ook niet meer dan dat. Het is een voorbeeld om je te helpen bij het opstellen van je eigen verklaring. Zet puntsgewijs je wensen op een rijtje en zorg dat je het document getekend overhandigd aan je behandelend arts of huisarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *