Mijn hond loopt mank, wat kan je eraan doen?

Je kun er heel erg van schrikken als je hond ineens mank begint te lopen. Als eerste vraag jij jezelf dan af waardoor het komt dat jouw hond mank loopt. Soms dan weet je het niet en kan het onverwachts gebeuren. Het kan ook zijn dat jouw hond bijvoorbeeld struikelt en daardoor mank komt te lopen.

Je hond loopt mank, wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren, je hond loopt mank. Het eerste wat jij je afvraagt is, wat nu? Je moet je gaan afvragen wat je kunt doen om erachter te komen hoe het komt dat jouw hond mank loopt, misschien is er iets gebeurd zoals dat hij gevallen of gestruikeld is. Ook kan het ineens zijn, dan komt het helemaal onverwachts en dan kun jij ook niet weten waar het vandaan komt.

Wat is de volgende stap?

Als jij hebt bekeken hoe het komt dat jouw hond mank loopt dan hangt het er natuurlijk ook vanaf hoe erg loopt jouw hond mank, als het heel erg is dan is het natuurlijk wel heel erg belangrijk dat je op tijd naar de dierenarts gaat. Als jij namelijk te laat naar de dierenarts gaat dan kunnen de klachten alleen nog maar erger worden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als jij belt met de mededeling mijn hond loopt mank dan weten ze bij de dierenarts al snel genoeg wanneer het tijd is om te komen.

Vraag altijd de dierenarts om advies

Het is belangrijk dat je altijd de dierenarts om advies vraagt, je kunt het beter maar op tijd vragen dan dat je te laat bent. Als jij namelijk te laat bent met vragen dan kan het gebeuren dat de klachten bij jouw hond nog erger worden. Dat is niet alleen vervelend voor jouw hond maar ook voor jou, het is niet fijn als jij je hond pijn ziet lijden maar naast dat gaat ook de prijs verder omhoog als er een grotere ingreep nodig is.

Ga niet zelf tobben

Je kunt natuurlijk zelf gaan kijken of je er wat aan kunt doen zodat jouw hond minder pijn heeft maar vaak helpt dit helaas niet. Daarom kun je beter jouw gevoel volgen en op tijd een dierenarts inschakelen. Als jij die op tijd inschakelt dan zal het misschien nog wel meevallen, als jouw hond mank door blijft lopen dan is de kans groter dat het erger wordt.

Tip: Puur voor Dieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *