Power BI vaardigheden verbeteren? Praktisch advies om een passende cursus te vinden

Power BI is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor bedrijven om gegevens te verzamelen, analyseren en visualiseren. Je weet dat het verbeteren van je vaardigheden belangrijk is voor je carrière, maar waar begin je? In deze blog delen we vijf tips om met een cursus je Power BI vaardigheden te verbeteren, of je nu beginner of gevorderd bent.

Volg een cursus

De meest voor de hand liggende manier om je Power BI-vaardigheden te verbeteren, is door een cursus te volgen. Er zijn veel opties beschikbaar, zowel online als offline. Bekijk de websites van gerenommeerde aanbieders zoals Microsoft, Udemy of Pluralsight. Kies een cursus die past bij jouw vaardigheidsniveau en leerstijl. Als je net begint met Power BI, is een basiscursus een goede keuze. Wil je je vaardigheden vergroten en verdiepen, dan kun je kiezen voor een gevorderde cursus.

Gebruik Power BI Desktop

Power BI Desktop is een krachtige tool voor data-analyse en visualisatie. Het is gratis te downloaden en te gebruiken. Door te experimenteren met deze tool en ermee te spelen, krijg je meer inzicht in wat mogelijk is en leer je hoe je het kunt toepassen op jouw eigen gegevens. Je kunt beginnen met een voorbeelddataset en vervolgens je eigen gegevens importeren om ermee te oefenen.

Maak gebruik van de gemeenschap

Power BI heeft een zeer actieve gemeenschap die bestaat uit gebruikers van alle niveaus. Je kunt jezelf aansluiten bij online forums zoals Reddit, Power BI Community en techNet. Hier kun je vragen stellen, probleemoplossing krijgen en ideeën uitwisselen. Door deel uit te maken van deze gemeenschap, kun je ook meer te weten komen over nieuwe functies en trends die je kunt gebruiken om je vaardigheden en kennis verder te verbeteren.

Gebruik Power BI om je werk te doen

De beste manier om Power BI te leren, is door het in de praktijk toe te passen. Gebruik Power BI om rapporten, dashboards en analyses te maken voor je eigen werk. Door het toepassen van wat je hebt geleerd, zul je ontdekken waar de echte uitdagingen en problemen liggen en hoe je die kunt oplossen. Gebruik Power BI ook om te communiceren met je team en belanghebbenden. Op die manier kun je meer feedback krijgen over je werk en je vaardigheden verbeteren.

Oefen vaak

Oefening baart kunst. Als je serieus bent over het verbeteren van je Power BI-vaardigheden, dien je regelmatig oefenen. Maak gebruik van de datasets die Microsoft aanbiedt en experimenteer met verschillende visualisaties en functies. Probeer de zaak vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en volg verschillende benaderingen. Door te oefenen kun je meer diepgang krijgen in je vaardigheden en zal je meer zelfvertrouwen hebben.

Samenvatting 

Door deze tips te volgen, kun je je Power BI-vaardigheden naar een hoger niveau tillen, ongeacht je huidige niveau. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te experimenteren met verschillende datasets en visualisaties. Door gebruik te maken van deze tools en tips, zul je meer vertrouwen krijgen in je vaardigheden en beter in staat zijn om waarde toe te voegen aan je werk. Veel succes met het verbeteren van je Power BI-vaardigheden.

Bron: https://www.learnit.nl/