Research chemicals kopen, wat moet je weten?

Vandaag de dag maken we een onderscheid tussen verschillende soorten van verdovende middelen die op de markt zijn terug te vinden. Om te beginnen zijn er uiteraard de klassieke drugs welke zoals je ongetwijfeld weet onder de Opiumwet vallen. Voor deze middelen geldt dan ook in de praktijk dat ze niet verkocht mogen worden. Dat is anders voor wat zogenaamde research chemicals kopen betreft. Zoals de naam reeds aangeeft betreft het hier middelen waar mee wordt geëxperimenteerd. Die experimenten gebeuren door ervaren scheikundigen die op de manier de samenstelling van traditionele drugs kunnen aanpassen. Dit terwijl de uitwerking eigenlijk min of meer gelijkaardig is.

Research chemicals kopen: hoe werkt het?

Voor alle verdovende middelen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze beschikken over een bepaalde samenstelling. Het is die samenstelling die ervoor zorgt dat ze onder de Opiumwet kunnen vallen. Wanneer dat gebeurt is het zo dat de verkoop van die middelen aan banden wordt gelegd. Ze wordt dus met andere woorden illegaal waardoor er een strafbaar feit wordt gepleegd.

Bovenstaande gezegd hebbende is het zo dat dit verbod in de praktijk tegenwoordig zeer vaak wordt ontweken door ervoor te kiezen om gebruik te gaan maken van zogenaamde research chemicals. Het gaat hierbij om middelen waarvan de samenstelling is aangepast door scheikundigen. Met andere woorden, de samenstelling wordt op die manier aangepast dat het middel niet langer verboden is.

Research chemicals kopen is dus gewoon mogelijk?

Er zijn op de Nederlandse markt tal van verschillende soorten designer drugs terug te vinden. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om 2CB, maar ook om 4FA evenals om 4FMA en natuurlijk om 3MMC, 4MMC en 3CMC. Het aanbod met mogelijkheden kan dus als behoorlijk omvangrijk worden omschreven. De exacte uitwerking waar je op kan rekenen is uiteraard altijd afhankelijk van het exacte middel dat je gaat gebruiken. Wil je dus met andere woorden niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan moet je, je hier absoluut uitgebreid in verdiepen.

Bovenstaande maakt in ieder geval hoe dan ook duidelijk dat research chemicals kopen in de praktijk op moment van schrijven gewoon tot de mogelijkheden behoort. Ben je van plan om dit te doen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je er altijd voor kiest om deze te gaan bestellen bij een echt betrouwbare partij. Zoveel spreekt voor zich.

Zijn er risico’s verbonden aan deze middelen of niet?

Omdat de samenstelling van research chemicals onder de loep is genomen door scheikundigen en door hen werd aangepast is het zo dat mensen er vaak in de praktijk vanuit gaan dat research chemicals kopen en gebruiken geen risico’s met zich meebrengt. Dat is niet helemaal correct, integendeel. Ondanks het feit dat er bepaalde ingrediënten inderdaad zijn veranderd betekent dit uiteraard niet dat de risico’s van de traditionele drugs hierdoor als sneeuw voor de zon komen te verdwijnen, integendeel. Ben je dus met andere woorden van plan om designer drugs te gaan bestellen bij Designerlab? Dan is het zeer belangrijk om je altijd goed bewust te zijn van de risico’s.