Rondreis Zuid-Afrika – safari, walvissen en zalige zon

Het diepe zuiden van Afrika heeft behoorlijke ups en downs gehad en dan gaat het niet alleen om de Apartheid. Dit deel van Afrika werd vanaf de 17e eeuw gekoloniseerd door de Hollanders. Later namen de Britten het stokje over. Maar de taal Afrikaans had toen al een duidelijke Nederlandse basis gekregen. Lees maar mee: “soveel daar om te sien!” Dat is Afrikaanse reclame voor een land dat uitermate veel bezienswaardigheden heeft. Je rondreis Zuid-Afrika vult zich dan ook snel met opmerkelijke ontmoetingen, bestemmingen en landschappen.

In de schaduw van de Tafelberg

Waarschijnlijk start je rondreis in Kaapstad, een fascinerende plek in de provincie Westkaap. Hier wacht de klim naar de sterk afgevlakte Tafelberg die op 1000 m hoogte een panoramapunt wordt op de stad zelf, het groen eromheen en de zee waar eeuwen terug de VOC-schepen voor anker gingen. Het groen dat je rond de stad ziet was van een inheemse stam die in het begin de Nederlanders hielpen – totdat de kolonisten hun land overnamen.

Subliem safaripark op je rondreis Zuid-Afrika

Je eerste introductie met de natuur wordt het nationale park Kruger, bekend van de Big Five. Die vijf, dat zijn de ‘grote jongens’ van het natuurpark zoals de olifant, de neushoorn en de leeuw. Met een huurauto kun je ze allemaal opzoeken. Naast de Big Five grazen en voeden zich nog veel meer dieren in Kruger. Die soms nogal nieuwsgierig zijn want je hebt zo een stel bavianen op je dak zitten. Of je moet parkeren voor een giraffe die zijn lange nek naar je uitsteekt. De andere twee van de Big Five (luipaard en buffel) krijg je ook snel genoeg gespot. Je rijdt door een van de aller bekendste wildparken van heel Afrika.

Je ogen uitkijken op de Panoramaroute

Je rondreis Zuid-Afrika gaat verder over de Panoramaroute, en dan het spannende noordelijke deel. Je geniet een moment van de Blyde Canyon en leert over de goudzoekers traditie bij de Bourke’s Luck Potholes. Onderweg vallen steeds de waterpluimen van watervallen op. Een meesterlijk kliffen landschap opent zich bij God’s Window. Tijd voor wat lekkers en even neerstrijken in het stadje Pilgrim’s Rest of Graskop. Vogelspotters zoeken de St. Lucia Wetlands op waar roze flamingo’s boven gapende nijlpaarden uit vliegen. En zijn meer unieke natuurgebieden. Ga op fotosafari in het nationaal park van Camdeboo en schiet plaatjes van struisvogels, antilopen en de witstaartgnoe.

Rondreis Zuid-Afrika, het tracé van de Tuinroute

Een rondreis Zuid-Afrika is niet compleet zonder steden te hebben verkend. Naast Kaapstad is ook Durban bekend om z’n nachtleven. Durban is ook een echte multi-culti kern. Port Elizabeth is een mooi startpunt om de Tuinroute te gaan volgen. Die loopt van deze stad over een parcours van 400 km naar Mosselbaai. Met super fotogenieke kusten. Tijdens je rondreis Zuid-Afrika rijg je de volgende parels aan je vakantie snoer omdat ze tot de grote highlights horen:

  • Kruger National Park (safari);
  • Kaapstad (en Tafelberg);
  • Tsitsikamma nationaal park;
  • waterval Drakensbergen;
  • surf- en strand stad Durban;
  • Hermanus (walvissen spotten);
  • Johannesburg (Apartheid-museum);
  • Stellenbosch (wijnstad);
  • Blyde Canyon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *