Waar moet je aan denken bij een pokerset kopen?

Pokeren is een kaartspel dat je met meerdere mensen kan spelen. Het gaat er bij het spel om dat je 5 kaarten samenstelt die het hoogste puntenaantal opleveren. Dit doe je door een combinatie te maken van twee kaarten die je in je eigen hand hebt en met maximaal vijf kaarten die voor alle spelers zichtbaar zijn bij de dealer. De allerhoogste combinatie is 10, boer, vrouw, koning en Aas van hetzelfde soort: schoppen, harten, ruiten of klaveren. De laagste combinatie is twee gelijke kaarten. Als je wilt oefenen of juist met je vrienden wilt spelen dan kan je een pokerset kopen. Hieronder een aantal tips waar je aan moet denken als je een pokerset wilt aanschaffen.

De geschiedenis van het pokeren

In de 16e eeuw bestond er een kaartspel dat de voorloper is op het moderne pokeren. Het spel werd toen gespeeld met drie kaarten in plaats van vijf kaarten. Rond het jaar 1700 ontstond in Groot-Brittannië een variatie op het spel waarbij geld moest worden ingezet. Aan dat spel werd de naam ‘Brag’ toegekend en in Duitsland werd het ‘Pochen’ genoemd. In Frankrijk werd de term ‘poque’ gebruikt voor hetzelfde spel en daar ligt ook de basis van de naam van het spel zoals we dat nu nog kennen.

Fransen speelden vooral in hun koloniale bezittingen kaartspellen, waaronder het pokeren. Er werd vaak gesjoemeld en criminelen konden er geld aan verdienen. Het spel werd steeds populairder en het gaf veel vermaak en gezelligheid. Het kaartspel is nu zo populair dat veel mensen hun eigen pokerset kopen om thuis en met vrienden het spel te spelen en niet alleen in casino’s of op evenementen.

Waar moet je op letten als je een pokerset kopen gaat?

Je kan vrij eenvoudig een pokerset kopen, zowel online als in de winkel. Toch zit er best wat verschil in de verschillende sets. Voor een hele lage prijs kan je bij een speelgoedwinkel een set halen, maar de kwalitatief goede sets zijn beter online te verkrijgen. Ook kan je namelijk naast de set ook boeken kopen om het spel beter onder de knie te krijgen en trucjes te leren om je tegenstander om de tuin te leiden.

Er is bij een pokerset kopen keuze uit verschillende sets met verschillende chips, buttons, spelkaarten en zelfs dobbelstenen. Het is dus afhankelijk van of je het klassieke spel wil spelen of liever een variant erop. De prijzen lopen ook uiteen en je kan een hele goedkope set al aanschaffen voor 5 euro, waarbij een hele luxe en unieke set al snel 100 euro zal kosten.

Eigenlijk kan je bij een pokerset kopen geen fouten maken, anders dan dat de set niet past bij jouw wensen. Wil je het spel vaak spelen? Dan kan je beter gaan voor een hogere kwaliteit. Is het een spel wat je met je kinderen af en toe wil spelen? Dan kan je gaan voor een wat lagere kwaliteit. Er zijn daarnaast klassieke kleuren, maar ook unieke kleuren. Eigenlijk is er geen goed of fout, alleen de keuze waar je eigen voorkeur ligt.  Wil je ook nog een ander spel doen? Dan is een tafeltennistafel wel iets!