Wat voor tegel past het beste in jouw huis?

Het kiezen van de juiste tegels voor het interieur heeft veel invloed op de sfeer in je huis. Maar met zoveel soorten keuzes kan het lastig zijn om de juiste tegels te kiezen. In deze blog nemen we je mee over de verschillende soorten tegels en hoe je de beste tegels voor jouw huis kunt kiezen

Keramische tegels

Om te beginnen kijken we naar de keramische tegels. Dit zijn erg populaire tegels omdat ze in veel soorten stijlen verkrijgbaar zijn en omdat de tegels sterk van aard zijn. Omdat er ontelbare kleuren en patronen zijn om uit te kiezen vind je met deze tegel altijd wel iets wat bij jouw stijl past. Of je nu van een klassieke look houdt met marmeren afwerking of juist meer van een moderne uitstraling met een betonlook, keramische tegels bieden eindeloze mogelijkheden om je interieur op te knappen. 

Natuursteen tegels 

Natuursteen tegels hebben zoals de naam al zegt een natuurlijke look van materialen zoals marmer, graniet en leisteen. Ze bevatten unieke aderpatronen en kleuren die je huis een luxe uitstraling geven met een mooie elegantie. Om te vergelijken met de keramische tegels zijn de natuursteen tegels wel wat duurder. Echter is het zeker de investering waard vanwege de duurzaamheid en verfijnde uitstraling. 

Mozaïektegels

Voor de wat creatievere onder ons zijn mozaïektegels een uitstekende keuze. Dit zijn kleine tegels gemaakt van glas, keramiek of natuurstenen en kunnen gebruikt worden om prachtige patronen te maken op vloeren muren of soms ook nog plafonds. In de tegels zitten veel kleur en er zijn eindeloze mogelijkheden voor creatieve expressies. Zo kun je gaan voor een subtiele accentmuur of een gedurfd statement! 

Houtlook en betonlook tegels

Als laatste hebben we de houtlook en betonlok tegels. Deze tegels zijn populair geworden omdat ze een moderne uitstraling hebben en praktische voordelen bevatten. Houtlook tegels brengen een meer warme uitstraling met zich mee terwijl betonlook tegels een minimalistische en industriële sfeer creëren. Het is maar net voor welke sfeer je in het huis wilt creëren. 

De juiste tegelsoort

Het kiezen van de juiste tegels voor je huis kan een grote impact hebben op de algehele sfeer en uitstraling van je interieur. Of je nu kiest voor duurzaamheid van keramische tegels, de luxe en natuurlijke uitstraling van natuursteen tegels, de creatieve en kleurrijke stenen van mozaïektegels of de moderne stijl van hout-of betonlook tegels, er zijn veel soorten stenen waaruit je kan kiezen voor de gewenste sfeer van het huis. Neem de tijd om de opties te verkennen en kies uiteindelijk de tegelsoort die het beste past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften.